maj 29, 2020
32 Pregledi
0 0

Kompanija NIS objavila deseti Izveštaj o održivom razvoju

Objavio:

„Principi održivog razvoja će i ubuduće predstavljati osnovu svih biznis procesa NIS-a. Deset izveštaja o održivom razvoju koji su za nama ne vidimo samo kao značajan uspeh naše kompanije, već i kao obavezu da na tom putu istrajemo i još više podignemo lestvicu standarda u ovoj oblasti. Samo na taj način možemo obezbediti dalji napredak NIS-a, uz odgovoran odnos prema našim akcionarima, zaposlenima, životnoj sredini i zajednici čijem razvoju želimo da pružimo odlučan doprinos“, naveo je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, u Uvodnoj reči Izveštaja o održivom razvoju za 2019. godinu.

Kao društveno odgovorna kompanija, čije se poslovanje temelji na principima održivog razvoja, NIS je na korporativnom sajtu objavio Izveštaj o održivom razvoju za 2019. godinu, deseti po redu od početka izveštavanja (https://www.nis.eu/izvestaj-o-odrzivom-razvoju). U nemogućnosti da zbog epidemije novog korona virusa ovaj značajni jubilej obeleži u društvu većeg broja prijatelja, saradnika i predstavnika medija, NIS je odlučio da javnosti prikaže svoja dostignuća iz 2019. godine putem jedinstvene interaktivne online verzije Izveštaja. U ovom dokumentu, prilagođenom korišćenju na svim mobilnim uređajima, javnost može da stekne uvid u poslovne rezultate kompanije, ulaganje u boljitak zajednice, napore da se doprinese zaštiti životne sredine, kao i razvoju ljudskih resursa i dobre korporativne prakse.Kada je reč o poslovnim uspesima, NIS je u 2019. godini realizovao najveći obim investicija od 2013. godine i u razvojne projekte uložio 42,2 milijarde dinara. Najviše je investirano u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, dalji razvoj maloprodajne mreže, kao i u projekte zaštite životne sredine u svim segmentima biznisa.
NIS je jedan od pionira izveštavanja o održivom razvoju u Srbiji. Izveštaj o održivom razvoju kompanije za 2019. godinu u skladu je sa standardima vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI), a verifikovala ga je nezavisna revizorska kuća „Ernst&Young“. NIS u Izveštaju prepoznaje 12 ciljeva Održivog razvoja Ujedinjenih nacija čijem ispunjenu doprinosi svojim poslovanjem. Takođe, u ovom dokumentu NIS na transparentan način predstavlja svim zainteresovanim stranama svoje poslovne uspehe, način na koji do njih dolazi, kao i napore da se osnaži zajednica u kojoj kompanija posluje.Budući da su zaposleni u NIS-u najvažniji resurs kompanije, njihov razvoj, obrazovanje i usavršavanje osnov su za postizanje dobrih rezultata. Stoga je prošle godine, u saradnji sa eksternim saradnicima, organizovano 2.180 obuka, u kojima je učestvovalo više od 4.000 zaposlenih.U uverenju da je Srbija naš zajednički dom, pozajmljen od budućih generacija, NIS je u projekte zaštite životne sredine u 2019. godini uložio 534 miliona dinara. Ovi projekti realizovani su u svim segmentima poslovanja, a akcenat je bio i na ulaganjima u Rafineriju nafte Pančevo radi smanjenja emisija u vazduh.NIS je unapređenje kvaliteta života građana Srbije od 2009. godine kroz različite programe podržao sa oko 3,8 milijarde dinara. Između ostalog, NIS je doprineo izgradnji, obnovi i opremanju 37 dečjih bolnica i domova zdravlja, 77 igrališta i parkova, 12 laboratorija, 4 muzeja, 4 pozorišta i 14 porodilišta. Kako bi na što bolji način pomogla svojim sugrađanima, kompanija NIS je osnovala i Klub volontera, koji broji više od 500 članova, i koji su samo tokom prethodne godine ostvarili preko 1.700 volonterskih sati. I u narednom periodu, ulaganje u razvoj zajednice biće jedan od prioriteta NIS-a.Želeći da doprinese razvoju zajednice, NIS je u različite društveno odgovorne projekte pod sloganom „Budućnost na delu“ prethodne godine investirao više od 371 milion dinara.  U fokusu ovih projekata NIS-a su mladi tako da je samo kroz program „Zajednici zajedno“ u 2019. godini uloženo 116,5 miliona dinara u nabavku savremene medicinske opreme za zdravstvene institucije u kojima se leče najmlađi širom naše zemlje.

Izvor: BIZLife

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu BIZLife

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BIZLife. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BIZLife. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Biznis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *