dec 6, 2021
41 Pregledi
0 0

Nelt grupa prešla milijardu EUR prihoda, širi poslovanje na tržište EU

Objavio:

„Izlazak na evropsko tržište za kompaniju Nelt je prirodan proces razvoja. Nelt Europe će biti polazna tačka u širenju mreže Neltovih kompanija širom Evrope. Milena Vušak, renomirani profesionalac sa godinama iskustva u FMCG industriji, preuzela je razvoj našeg biznisa za Hrvatsku i Sloveniju sa  ambicioznim planovima za razvoj i distribuciju Nelt brendova na navedenim tržištima“, naveo je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt grupe. Konsolidovan prihod Nelt Grupe, jednog od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema koji posluje na dva kontinenta i zapošljava 4.300 ljudi, premašio je u 2021. godini milijardu evra.
Nelt Grupa otvara tržišta Hrvatske i Slovenije
Predstavnici kompanije su na tradicionalnom godišnjem okupljanju čelnika kompanije sa predstavnicima medija najavili su da Nelt Grupa širi poslovanje na Hrvatsku i Sloveniju, kroz osnivanje kompanije Nelt Europe.
Zahvaljujući investiciji od dva miliona evra, kompanija je povećala kapacitete svog Intermodalnog železničkog terminala u Dobanovcima koji je odličnom lokacijom, efikasnim poslovanjem i tehnološkim inovacijama potvrdio status logističkog haba Zapadnog Balkana.
Uprkos činjenici da je i protekla godina bila izuzetno kompleksna, Nelt Grupa je uspela da u potpunosti prilagodi svoje poslovanje situaciji i održi svoj lanac snabdevanja bez prekida na svim tržištima. Takođe, nastavila je održivi rast i zaposlenost i kontinuirano investirala preko 7 miliona eura u infrastrukturu.
Razvojna stategija kompanije i njena dugoročna održivost bazira se na investicijama koje su za 2022. godinu planirane u iznosu od 19 miliona evra, daljem razvoju Nelt brendova i izlazak na nova tržišta u Evropskoj uniji.
Lider u oblasti distribucije i logistike najavio je i značajan iskorak i ubrzan proces digitalizacije. U partnerstvu sa renomiranim svetskim kompanijama u oblasti tehnologije i napredne analitike, poput kompanija Microsoft, SAS i ADD, nastavljen je rad na kreiranju digitalnog ekosistema u poslovnim operacijama, kako bi se ojačala razmena podataka, planiranje i partnerstvo sa principalima, kupcima, klijentima i dobavljačima.
“Bez obzira na svu digitalizaciju, na kraju tog lanca morate imati odgovarajući broj izvršilaca u skladištu, u dostavi, da taj proizvod isporuče. Tako da to vidim kao jedan od najvećih izazova. Mi ovde u Srbiji i dalje stidljivo pričamo o uvozu radne snage, očigledno je da ćemo morati da otvorimo vrata i za njih”, kazao je prvi čovek Nelt Grupe.
Najveći izazov – nedostatak radne snage
Govoreći o izazovima u poslovanju u smislu rasta cena energenata, rasta cena transporta, inflatornih pritisaka, promena na tržištu radne snage, Jelić je kazao da je na duži rok najveći izazov je sa pronalaženjem adekvatne radne snage.
Prema njegovim rečima, Nelt Grupa je već počela da traži alternativna rešenja i krenulo se u proceduru prelaska na solarnu energiju gde god je to moguće, uz racionalnije korišćenje, takođe, svuda gde je to moguće, kao i smanjenje potrošnje gasa na najmanju moguću meru. Uz to je tendencija da dostavna vozila sve više prelaze na ekološke vidove pogona.
Što se tiče rasta cene enrgenata, Jelić je kazao da je u prvoj polovini godine cena za megavatčas električne energije bila 50 evra, a sada je 100 evra i da će direktan negativni efekat za kompaniju ako takva cena ostane i sledeće godine biti 1,5 miliona evra.
U svakom slučaju, izazovi na poslovanje su brojni, naveo je Jelić i istakao da bi bilo dobro da se vratimo predvidljivosti kao najboljem okviru za rad i poslovanje.
Kada je reč o rastu inflacije, Jelić je kazao ne očekuje da će se inflatorni pritisci nastaviti.Foto: Nelt/Branimir Milovanović
Izvor: BIZLife

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu BIZLife

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BIZLife. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BIZLife. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Biznis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *