apr 14, 2021
29 Pregledi
0 0

Ulaganjem u digitalizaciju obrazovanja ulažemo u budućnost

Objavio:

Ovakvim pristupom na domaćem tržištu rukovodi se kompanija NIS, koja već dugi niz godina ulaže u naučne i obrazovne institucije širom naše zemlje, ali i digitalnu transformaciju kompanije. „Digitalni projekti i inovacije za NIS su svakodnevna praksa kojom jačamo i unapređujemo sve biznis segmente. Naš cilj je da u tom procesu ostvarimo saradnju i sa obrazovnim sektorom. Na taj način istovremeno unapređujemo rad naučnih i obrazovnih institucija, a u isto vreme privlačimo mlade naučnike da rade u našoj kompaniji i doprinose njenom daljem napretku i razvoju“, rekao je Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u. Danas smo sve češće u prilici da čitamo ili slušamo o digitalizaciji, ali da li zapravo znamo šta ta reč znači i kako nam digitalizacija može pomoći da unapredimo svakodnevnicu, kako u privatnom životu, tako i u poslovnim obavezama?
Odgovor na ovo pitanje svakako nije jednostavan, budući da ne postoji jedinstvena definicija. Međutim,  jasno je da je reč o procesu koji temeljno menja naše živote, kao i  načine na koje učimo i radimo. Istina je da je digitalizacija posebno dobila na značaju tokom pandemije korona virusa, ali ovaj proces nije samo plod promena koje su nam doneli zdravstveni izazovi, već je reč o globalnim kretanjima koja diktiraju ubrzani razvoj. Upravo iz ovog razloga, savremene kompanije koje ulažu u budućnost, pored modernizacije svog poslovanja, sve češće se povezuju sa IT sektorom i ulažu u digitalizaciju obrazovnog sistema kako bi unapredili način učenja i istovremeno, pronašli nove mlade talente za kompaniju.
Pored toga, NIS je nastavio sa proširenjem saradnje sa vodećim domaćim fakultetima u oblasti digitalizacije. Pohađanje nastave u moderno opremljenom prostoru, sa savremenom opremom, kao i mogućnost sticanja praktičnih znanja tokom učenja, jedan je od najboljih načina da se studenti pripreme za zanimanje kojim će se baviti i odlična osnova za sticanje iskustva. Upravo ovu mogućnost imaju i studenti Elektronskog fakulteta u Nišu, kome je NIS donirao sredstva za opremanje jedinstvenog, modernog prostora u kome će studenti i profesori sa stručnjacima kompanije raditi na različitim projektima iz oblasti digitalizacije. Pored Elektronskog fakulteta u Nišu, saradnju u oblasti digitalizacije NIS  sprovodi i sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, kao i sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Kako iz NIS-a navode, unapređenje digitalnih kompetencija zaposlenih i povezivanje sa obrazovnom i IT zajednicom biće i dalje u fokusu kompanije kako bi se obezbedila njena dalja modernizacija.
U ovoj kompaniji još navode da povezivanje biznisa i obrazovnih ustanova doprinosi izgradnji moderne infrastrukture i promociji inovativnosti. Zbog toga je NIS prošle godine potpisao Memorandum o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije o podršci jačanju bezbednosti u školama u Srbiji, kao i digitalizaciji nastavnog procesa. Na taj način, kompanija je preko svog programa „Zajednici zajedno“ uložila 114,5 miliona dinara za realizaciju 72 projekta iz oblasti digitalizacije i bezbednosti dece u školama.Foto: NIS
Izvor: BIZLife

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu BIZLife

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BIZLife. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BIZLife. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Biznis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *