avg 25, 2020
35 Pregledi
0 0

#kaktus2020: Najbolja priprema prijave je rad na projektu!

Objavio:

Ko sam ja kada nisam kreativac?Nisam mnogo toga sem sebe, najbolji sam u onome čime se najviše bavim, a to je bivanje Nemanjom Stankovićem, što podrazumeva jednu ekspanzivnu svakakavost, kojoj je konačni cilj sveost. Drugim rečima, sam sam svoj projekat, svoje delo, sam sebi otac kojem sam sin, jer sam pristalica pristupa “čovek je sam svoj instrument”, jer u tom slučaju život može ispasti umetnost. Ponekad se istripujem da sam populistički prosvetitelj, elitistički tribun, politički analitičar, promišljivač, onlajn animator, bivši muzikant, budući vođa socijalističke revolucije, ali sam ipak ono prvo: Nemanja Stanković, nemanjastanković. U slobodno, a I u svako drugo vreme, volim da imam slobodnog vremena.Pitali smo članove žirija za dodelu nagrada KAKTUS 2020 – ko su oni kada nisu na poslu i na šta će obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova? Nemanja Stanković, Creative Director u agenciji Executive Group, rekao je…
Volim da verujem da struci doprinosim odsustvom stida od ljupkosti ali ne prezam ni od pretencioznosti, kada brief ostavlja utisak inteligentnog. Takođe uživam u procesima sa članovima tima, volim timski rad, razmenu, bouncovanje, brejnstorminge itd. Smatram da sam konfliktni integrator, prgavi druželjubac, gledam da dodajem kreativnu tenziju timu, a ponekad samo markiram svoju ulogu razmaženog i kapricioznog kreativca; slovim za agencijskog bundžiju i isterivača pravde i želeo bih da tu sklonost proširim i na iniciranje neke vrste sindikata kreativaca u reklamnoj industriji.
Na koji način svojom kreativnošću gradiš struku svakoga dana?Volim da verujem da to radim time što ni posle 20 godina u struci ne umem da radim tehničko-mehanički iako znam toolove i tehnike zanata. Da sam hteo da budem zanatljija, poslušao bih dedu-mesara ili dedu-obućara. Ja bih ipak da se smatram nekakvim kreativcem, stvaraocem, tako da kada radim bilo šta, uvek angažujem nešto od svoje lične supstance. Tražim neke intimne istine od univerzalne važnosti, čeprkam po aposolutno svim sekcijama ličnih depoa emocija, uspomena, fleševa, potrebnog i nepotrebnog znanja… Spadam u one koji veruju da je iskrenost generator najprobitačnijih poruka.
Savet za sve one koji žele da prijave radove za nagrade KAKTUS 2020 – kako najbolje pripremiti prijavu i na šta ćete obratiti najviše pažnje prilikom ocenjivanja radova?Najbolja priprema prijave je rad na projektu, koja god da je kategorija u pitanju. Nađite uzbudljiv insajt, oborite ga sami, tražite bolji, pustite da vam drugi sruše ideju, osvetite im se nalaženjem bolje ideje. Dok je vi budete tražili, oni će shvatiti da je prva bila najbolja. Onda se štreberski posvetite egzekuciji, brusite je, polirajte. Sve radite uz maksimum samopoštovanja i minimum ega. A prijavu će već da skocka akaunt ili već neko. Ali vi obavezno idite na dodelu nagrada. Lepo je.
Koliko se danas cene ljudi i njihovi talenti u kreativnoj industriji u Srbiji?Postoji kreativna industrija i “kreativne industije”. Ovo drugo sam pomenuo jer o tome ne smem da pričam. Naravno da jedan copywriter nikad neće pomisliti, a kamoli reći da se kreativci dovoljno cene. Na kraju krajeva, ipak mi imamo ono što klijenti žele da kupe i to se ne nalazi ispod svakog kamena. Možda zato i slovimo za umišljene – jer drugi često propuštaju da shvate da je naš talenat baš ta roba koju “valjaju”, dok smo mi toga uglavnom svesni. I previše. Postoji i taj prigušeni odijum pema nama kao prema nekome ko je u ovoj branši bezrazložno “privilegovan”, jer eto, radimo onaj zabavniji deo posla. Pa ništa, samo bih preporučio onima koji tako misle da smisle jedan catchy slogan za definisanje i sprovođenje lokalnih politika u skladu sa potrebama osetljivih grupa stanovništva, a onda neka slušaju komentare i mišljenja desetoro njih koji nisu morali ništa da smišljaju. I tako svaki dan. 20 godina. Welcome to the world of a New Word document. Inače, kažu da je talenat 1 ili 10%, a da je ostalo rad. Ali bez tih početnih 1 ili 10%, ostatak se nema od čega razviti. Kao što mislim i da je sposobnost za rad vrsta talenta, samo drugačija. A jednako potrebna.

Prijave za nagrade KAKTUS 2020 otvorene su do 20. septembra, a sve informacije o konkursu i Pravilnik možete pronaći na sajtu https://kaktus.rs/

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu Marketing mreža

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Marketing mreža. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Marketing mreža. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Marketing

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *