dec 8, 2020
117 Pregledi
0 0

Ko bi im odoleo? Evo jednostavnog recepta za breskvice

Objavio:

Na stolu božićne trpeze vojvođanskih Slovaka nalaze se mnogobrojni kolači, za koje su slovačke domaćice prave majstorice. Mira Stevakova iz Stare Pazove dala nam je recept za breskvice. šolja mleka šolja šećera šolja masti 3 žumanca kašičica sode bikarbone 800 g brašna otprilike (da ne budu ni tvrde ni meke kuglice) Priprema: Breskvice Potrebno je: Prijatno! Oblikovati kuglice, peći u zagrejanoj rerni. Kad su gotove, izvaditi ih iz pleha i pokriti salvetom da se malo upare, zatim dubiti nožićem pažljivo njihovu sredinu. Ovu sredinu izmrviti, politi malo mlekom, dodati 100 g maslaca, dve štangle čokolade, malo šećera po želji. Ovom smesom filovati udubljenje breskvice, i dve po dve spajati. Gotove breskvice umočiti u mleko u koje je dodat ekstrakt od jagode ili maline, a zatim uvaljati u kristal šećer.


Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu Agromedia

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Agromedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Agromedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Poljoprivreda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *