jun 18, 2020
2881 Pregledi
1 0

Poskupele krave za klanje i prasad | Cene stoke

Objavio:


Na stočnoj pijaci u Kragujevcu zabeležen je rast cene priplodnih krava SM rase. Najčešće su se mogle pazariti po ceni od 150.000 dinara po grlu. Glavni razlog je vrlo slaba ponuda ove kategorije goveda.ČETVRTAK, 18. JUN 2020

Krave za klanje skuplje u Požarevcu, a priplodne krave u Kragujevcu. Prasad su bila skuplja na području Šapca i Požarevca, dok su jagnjad bila jeftinija u Čačku, Požarevcu i Šapcu.
Cene krava, goveda, junadi, teladi, tovnih bikova
Na stočnoj pijaci u Požarevcu je evidentiran rast cene krava za klanje SM rase na 160 din/kg. Obim ponude bio je na prosečnom nivou.
U klanicama na području podunavskog regiona tovni bikovi preko 500 kilograma SM rase, otkupljivani su po nižim cenama. Cena je varirala od 210 do 230 din/kg.
U klanicama na području sremskog regiona evidentiran je pad otkupne cene krava za klanje SM rase na 110 din/kg.
U klanicama na području raškog regiona obavljao se otkup teladi SM rase po ceni od 440 din/kg, tovnih bikova SM rase preko 500 kg po ceni od 220 i krava za klanje SM rase po ceni od 180 din/kg.
U klanicama na području zlatiborskog regiona evidentiran je pad otkupnih cena tovnih bikova SM rase i krava za klanje SM rase na  220 din/kg, dok je cena krava za klanje iznosila 140 din/kg.
Na ostalim prodajnim i otkupnim mestima nije bilo značajane razlike u pogledu cena u odnosu na prethodni period.
Na stočnoj pijaci u Kraljevu su se mogle pazariti priplodne junice po ceni od oko 202.000 dinara po grlu.
U klanicama na području braničevskog regiona zabeležen je rast otkupnih cena tovnih svinja do 80 do 120 kilograma i krmača za kčanje. Kod tovnih svinja je zabeležen je iznos od 140, dok je otkupna cena krmača za klanje iznosila 110 din/kg.
Cene prasadi, svinja, krmača za klanje
Na pijaci žive stoke u Šapcu prasad od 16 do 25 kilograma bila su skuplja. Najčešče su se mogla pazarit po ceni od 260 din/kg.
U klanicama na području južno-banatskog regiona otkupne cene tovnih svinja od 80 do 120 kilograma bile su više, a cena je iznosila165 din/kg.
Na stočnoj pijaci u Požarevcu bila je viša cena prasadi od 16 do 25 kilograma, a cena je iznosila 290 din/kg.
U klanicama na području nišavskog regiona došlo je do pada otkupne cene tovnih svinja preko 120 kilograma, a njihova cena je bila 155 din/ kg.
Na stočnoj pijaci u Kragujevcu je, takođe bila viša cena tovnih svinja do 80 do 120 kilograma, a cena je bila 160 din/kg. U klanicama na području Kragujevca bila je niža otkupna cena tovnih svinja do 80 do 120 kilograma, a viša otkupna cena grla preko 120 kilograma.
Cene jagnjadi, jaradi, ovaca, dviski, šilježadi i koza
Na pijaci žive stoke u Čačku jagnjad su bila jeftinija, pošto su se najčešće mogla pazariti po ceni od 200 din/kg.
Tovne svinje telesne mase preko 120 kilograma bile su jeftinije u periodu od 08. do 14. 06. Na stočnoj pijaci u Nišu. Dominirao je iznos od 150 din/kg.
Na stočnoj pijaci u Požarevcu prodajna cena jagnjadi bila je niža. Najčešće su se mogli pazariti po ceni od 290 din/kg.
U klanicama na području braničevskog regiona došlo je do pada otkupne cene ovaca na 120 din/kg.
Na stočnoj pijaci u Loznici uprkos dobroj ponudi došlo do rasta cene jaradi u odnosu na prethodni period, a cena je iznosila 240 din/kg. Mogli su se kupiti još koze i ovce ali su cene bile nepromenjene.
Klaničari sa područja u Šapca su po nižim cenama otkupljivali jagnjad, a po ceni od 290 din/kg. Na pijaci žive stoke u Šapcu jagnjad su u istom period bila jeftinija.
U klanicama na području podunavskog regiona otkupna cena jagnjadi bila je viša, a iznosila je 240 din/kg.
U Sremskoj Mitrovici, na stočnoj pijaci je došlo do rasta cene jagnjadi. Najčešće su se mogli pazariti po ceni od 240 din/kg. U klanicama na području Sremske Mitrovice, takođe, došlo do rasta otkupne cene jagnjadi.
Na pijaci u Obrenovcu evidentiran je rast cena kukuruza, okrunjenog prirodno sušenog na 22 din/ kg i pšenice upakovane u džakove od 50 kilograma na 23 din/kg.
Cene lucerkinog brašna, stočnog ječma, sojine sačme
Na gazdinstvima u okolini Pančeva evidentiran je pad cene kukuruza, okrunjenog prirodno sušenog na 15 din/ kg i pšenice na 18.5 din/kg.
Na pijaci u Čačku zabeležen je rast cena pšenice i stočnog ječma upakovanih u džakove od 50 kilograma na 26 din/kg i pad cene kukuruza, okrunjenog prirodno sušenog na 23 din/kg. Na gazdinstvima u okolini Čačka, protekle se sedmice moglo pazariti jedino lucerkino seno u balama po ceni od 18 din/kg.
U silosima na području Beograda niža je bila cena pšenica u rinfuzu.
Na pijaci u Užicu stočno brašno bilo je skuplje, a prodavalo se po ceni od 21 din/kg.
U maloprodajnim objektima na području Kikinde došlo je do rasta cene stočnog brašna na 20 din/kg. U silosima na području Kikinde bio je jeftiniji kukuruz u rinfuzu.


Na gazdinstvima u okolini Leskovca cena kukuruza, okrunjenog prirodno sušenog iznosila je 18 din/kg, dok je kod pšenice bila 21 din/kg.

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu Agromedia

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Agromedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Agromedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Poljoprivreda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *