okt 6, 2021
31 Pregledi
0 0

kako se računa iznos paušala?

Objavio:

Transkript

Želite da izračunate paušalni porez u napred?[embedded content] Pre svega uđite na sajt Poreske uprave purs.gov.rs
Da znate zaista koliko ćete plaćati mesečno..Odgledajte video do kraja i pokazaću vam apsolutno kako se to radi.
I tu pronađete ovaj kalkulator paušalnih poreza i doprinosa, koji će nam dati projekciju do 2023. ali uglavnom kada se bude nešto izmenilo imaćemo uvek projekciju četiri godine unapred.
Idete na odeljak „Preduzetnici“
Ukoliko ste iz radnog odnosa stavljate da ste korisnik penzije Ukoliko nigde drugde ne radite stavljate „osnovna delatnost“
Znači pre svega birate delatnost i recimo da je to računarsko programiranje ovaj ovde deo birate „da li ste iz radnog odnosa ili ne“
Birate opštinu, evo ja sam opština Zvezdara.. Pronalaziteovde svoju ulicu – uvek ima ulica.. Ona možda daje zonu, godina registracije 2021 i onda upisujte godinu rođenja.
Ova osnovica je ukoliko ste ranije imali paušalca odnosno pre 2020. , ako je novoosnovan stavljate 0
Kada kliknete na ovo on vam objašnjava šta je:
Za mlađe od 30 godina je neki posebni benefit tako da zbog toga je bitna ova godinarođenja. Ukoliko ste stari zanat ovo označavate, ukoliko ne daj bože imate neki invaliditet ovo takođe označavate i ovde ima da ste„registrovani obveznik poslednjih 18 meseci “
To znači da ti bili zamrznuti u prethodnih 18 meseci ili preduzetnik koji prelazi sa režima vođenja knjiga na paušalni porez odnosno bili ste lična zarada ili samooporezivanje, vodili ste knjige pa prelazite na paušal.
„Popunjava preduzetnik koji je trajno odjavio delatnost u prethodnih 18 meseci“
To vam je siguran način izračunate , kalkulator je tačan i ja nisam imao u praksi nekihodstupanja od kalkulatora kada se ovo pravilno popuni.
Mi ništa nismo toga, idemo na „izračunaj“ i ovi ovde doprinosi su ustvari iznos koliko ćete plaćati na mesečnom nivou ukupno četiri stavke – porez, PIO, zdravstvo nezaposlenosti i to vam je po godinama.

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu Biznis i finansije

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Biznis i finansije. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Biznis i finansije. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Biznis · Preduzetništvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *