jun 15, 2021
100 Pregledi
0 0

Plaćam porez u inostranstvu, moram li i u Srbiji?

Objavio:

Transkript

Radite u inostranstvu ili zarađuje i plaćate nekiporez u inostranstvu..[embedded content] Da li ste uopšte oslobođeni bilo kakvih porezau Srbiji u slučaju da plaćate porez u inostranstvu?
Da li morate i u Srbiji?
Pre svega ono što je najbitnije ukoliko
Pogledajte video do kraja i dobićete odgovor.
To znači Da li se više od 183 dana i da li vam je prebivalište centar poslovnih i životnih aktivnosti, što je poprilično široka stvar.
imate bilo kakve prihode odnosno plaćateneki porez u inostranstvu je da utvrdite da li ste vi Resident Srbije?
Ono što je jako bitno, postoje ugovori o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.
Ukoliko jeste, morate da plaćate porez u Srbiji uz izuzetak, ukoliko nije,  ne plaćate nikakav dodatni porez u  Srbiji ako ste ga platili negde u inostranstvu.
Doprinosi nisu definisali  ugovorom  o izbegavanju dvostrukog oporezivanja što imamo sa dosta zemalja ali porezi jesu, različite vrste poreza.
Mnogo ljudi meša doprinose i porez
Sa Amerikom nemam ugovor izbegavanju dvostrukog oporezivanja tako da porez kojiste platili u Americi, u Srbiji ne možete ništa uraditi sa time!
Videćete link iznad ili ispod videa, koji je link ka stranici ministarstva finansija gde su pobrojani ugovori koji se redovno ažuriraju, ako potpišemo neke nove.
U zavisnosti od ugovora do ugovor i od zemlje do zemlje
Ono što je jako bitno – u zavisnosti od zemlje dozemlje, ugovorom je definisano da li ako tu vrstu poreza koji ste platili tamo, u Srbiji ne plaća se ništa uz potvrdu ili plaćate po povlašćenoj stopi.
Svakako doprinosi nisu ovde definisani, tako da ako treba doprinose da platite u Srbiji u zavisnosti, opet, od vrste prihoda vi plaćate doprinose u Srbiji poreza možete potencijalno da se oslobodite!
Idite na link, pročitate, nađete svojukategoriju, dobijete okvirno a ako vam nije jasno posavetujte se sa nekim.

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu Biznis i finansije

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Biznis i finansije. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Biznis i finansije. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Biznis · Preduzetništvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *