okt 25, 2021
25 Pregledi
0 0

Konkurs za umetnike i radnike u kulturi

Objavio:

Ideja je da se u vreme ograničenih mogućnosti i resursa, neizvesne održivosti bilo kakvog posla, pa tako i umetničke producije, umetnicima omogući da pre svega razviju postojeće sposobnosti, ali i nove, u smislu prezentacije svoje prakse. Kroz seriju onlajn sastanaka u periodu od kraja novembra 2021. do januara 2022. godine učesnici programa će steći praktične veštine i zajednički raditi na probnom projektu koji će biti rezultat nastale ideje i njenog razvijanja sa članovima lokalne zajednice.
NOVI SAD –
Novo kulturno naselje ove godine otvara novi program podrške novosadskim umetnicima, radnicima u kulturi, menadžerima i producentima. Projekat BSI (Building Solidarity Infrastructures) podrazumeva različite vebinare i konsultacije sa lokalnim i inostranim stručnim licima iz različitih umetničkih disciplina, sa ciljem da se učesnicima pruži asistencija u formiranju CV/Portfolija, načinima komunikacije sa kustosima i donatorima, a biće predstavljen i značaj adekvatnog dokumentovanja umetničkog dela i povezivanja sa umetničkim institucijama.
Ovaj program je još jedan način na koji Novo kulturno naselje pokušava da deluje na razvoj kulturne scene grada Novog Sada. Kroz godine rada, organizacija je stekla značajno iskustvo u radu sa umetnicima, u kulturnoj produkciji i kustoskom radu, ali i stekla mrežu saradnika širom Evrope. Smatramo da domaća scena obiluje izuzetnim pojedincima i kolektivima koji su u rangu sa evropskim i svetskim standardima. Ono što BSI nudi su veštine predstavljanja umetničkog dela, obaveštenost o mogućnostima, trendovima i tokovima umetničke prakse, razumevanje načina pozicioniranja i veće vidljivosti na međunarodnoj umetničkoj mapi.

Program će trajati do kraja januara, kada će probni projekat biti i izveden i predstavljen široj zajednici.
Poziv je otvoren do 20. novembra i za učešće se mogu prijaviti svi zainteresovani umetnici, menadžeri u kulturi, producenti i ostali akteri umetničke scene Novog Sada, putem onlajn formulara koji se nalazi na linku.  
Projekat BSI je podržan od Internacionalne Fondacije “Relief Fund” za organizacije u kulturi i obrazovanju Saveznog Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, Gete Instituta i drugih partnera.
Udruženje Novo kulturno naselje je u sklopu inicijative za osnivanje Kulturnog centra na Novom naselju, od 2014. do danas uspešno realizovalo 18 festivala, preko 1100 edukativnih i umetničkih radionica i događaja, volonterskih i humanitarnih akcija, nekolicinu međunarodnih projekata, akcija ozelenjavanja i čišćenja i brojne druge aktivnosti.

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu RTV

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTVa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTVa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Vojvodina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *