maj 12, 2020
230 Pregledi
0 0

Pesnički konkurs manifestacije “Bešenovska prinošenja“

Objavio:

Na prvom konkursu, pre pet godina, učestvovalo je više od 40 pesnika iz 7 zemalja, a već na svim narednim broj učenika je prelazio 150 poeta iz 13 država. Organizatori se nadaju da će i ove godine odziv takođe biti veliki i da će se time manifestacija „Bešenovska prinošenja“ zadržati primat najveće pesničke manifestaciju sa duhovnom tematikom na srpskom govornom područuju.Konkurs je otvoren do 25. juna 2020. godine, pobednici će biti proglašeni 25. jula, a nagrade će svečano biti uručene 28. jula o letnjoj manastirskoj slavi Svetim Kiriku i Juliti. Tada će biti promovisana i zbirka sa pesmama sa ovog konkursa. Biće to šesta poetska zbirka duhovne tematike u ediciji “Bešenovska prinošenja“.
USLOVI KONKURSA:

-Pesnici pesme šalju na srpskom jeziku ćiriličnim pismom sa svim slovima (č,ć,š,ž,đ,lj,nj,dž).
-Svi pesnici šalju po jednu pesmu dužine od 12 do 24 redova .
-Pesme se ne smeju posebno formatirati već je dovoljno između strofa ostaviti jedan prazan red.
-Nije dozvoljeno sve pisati isključivo velikim ili isključivo malim slovima, već treba pisati u duhu pravopisa.
-Žiri će uoči Svetog Kirika i Julite 2020. godine saopštiti koje su pesme nagrađene i pohvaljene, a priznanja će biti uručene na Svetog Kirika i Julitu pod starim lipama u porti manastira. Prilikom dodele biće pročitane nagrađene i pohvaljene pesme.
-Obavezno je uz pesmu poslati i kraću biografiju autora.
-Odluka žirija je konačna
-Organizatori i urednici zadržavaju pravo da određene pesme ne uvrste u zbirku pesama.
-Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive , državljanstvo kao i kontakt telefon.
-Stalni članovi žirija su predsednik žirija i iguman manastira, a dodatni članovi žirija biraju se iz redova pređašnjih pobednika Bešenovskih prinošenja.
-Troškove eventualnog dolaska/odlaska i boravka u Bešenovu snose pesnici .
-Poželjno je lično prisustvo na Svetog Kirika i Julitu 2020. u manastiru Bešenovo.
– Manastir zadržava pravo, da u svrhu promocije obnove manastira Bešenova, uz navođenje autora, publikuje radove pristigle na konkurs.
– Ne postoji starosna granica za učesnika.
-Manastir neće slati poštom primerke zbirke već pesnici iste mogu preuzeti lično u manastiru ili ih mogu preuzeti osobe koje sami pesnici odrede.
– Činom slanjem rada na konkurs saglasni ste se pravilima konkursa.
ŽIRI:
-PDF format nije dozvoljen, pesme treba poslati u Word formatu elektronskom poštomna sledeću adresu: besenovskaprinosenja@gmail.com
UREDNICI:
Blagoje Baković – predsednik žirijaArhimandrit Arsenije Matić, iguman manastira BešenovoJovanka Novković Perge, pobednica konkursa 2015. godineVladmir Jović, pobednik konkursa 2016. godineBoško Lomović, pobednik konkursa 2017. godineDara Radojević, pobednica konkursa 2018. godineSunčica Radulović, pobednik konkursa 2019. godine

Đorđe VukmirovićDarko DozetNenad Vojvodić

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu RTV

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTVa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTVa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Vojvodina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *