mar 2, 2021
76 Pregledi
0 0

Podrška privrednicima i turističkim radnicima

Objavio:

Nabavka mašina, opreme i softvera za mikro i mala preduzeća biće subvencionisana sa četrdeset i jedan milion dinara, dok je osamnaest miliona namenjeno za nabavku repromaterijala. Turistički radnici mogu da računaju na podršku u visini od pedeset i devet miliona dinara za podizanje kapaciteta i kvaliteta objekata, odnosno na još pedeset i dva miliona za nabavku mašina, opreme, te uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju.
Budžet sekretarijata je ove godine uvećan za šesdeset procenata u odnosu na prošlu, pa se tako uskoro mogu očekivati i novi konkursi. Za podršku ženskom preduzetništvu, očuvanju starih zanata, ali i teže zapošljivim kategorijama.
“Očekujemo povećanje zaposlenosti, očekujemo očuvanje radnih mesta. Jedan od važnih uslova konkursa jeste da od danas, pa u narednih šest meseci niko ko želi da bude korisnik naših sredstava ne može da smanjuje broj zaposlenih za više od deset procenata. I upravo to jeste cilj – da sačuvamo radna mesta koja trenutno postoje u malim i mikro preduzećima i u turizmu i, ako je moguće, a nadamo se da jeste, jer govorimo o nabavci nove opreme koja će generisati nova zapošljavanja, da doprinesemo zasnivanju novih radnih odnosa”, kaže Ivanišević.
Novina u ovim konkurisma jeste i mogućnost refundacije sredstava za nabavku opreme i repromaterijala u poslednjih godinu dana, od uvođenja vanrednog stanja prošle godine, pa sve do novembra ove. Konkursi su otvoreni do sredine marta.
“Dakle to će biti žrtve porodičnog nasilja, Romi, mlađi od određenog godišta, stariji od određenog godišta. Hoćemo tamo gde je najpotrebnije da pomognemo i ići ćemo ka lokalnim samoupravama, odnosno institucijama u kojima su osnivač Pokrajinska Vlada ili lokalne samouprave, ukupan iznos je preko četrdeset miliona i mi očekujemo u toku meseca aprila da taj konkurs bude raspisan”, dodaje on.

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu RTV

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTVa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTVa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Vojvodina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *