dec 17, 2020
99 Pregledi
0 0

Pokrajinski poslanici danas o budžetu Vojvodine za 2021.

Objavio:

U toku je objedinjena rasprava po više od 20 tačaka dnevnog reda, među kojima je najvažnija rasprava o budžetu.
Plan je, kako je dodao, da se održe sva potrebna izdvajanja za socijalnu zaštitu i zdravstveni sistem.
“Predloženi pokrajinski budžet od 75,2 milijarde dinara biće budžet koji će nam omogućiti da finansiramo potrebe svih institucija u AP Vojvodini za koje smo zaduženi. Istovremeno, cilj nam je da održimo visok nivo investicionih ulaganja. Očekujem da oko 15 milijardi dinara uložimo u investicione projekte, kako za započete koji će biti završeni u narednoj godini, tako i za nove projekte koje planiramo sa lokalnim samoupravama“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Osnovan Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima
“Projektovani budžet za 2021. godinu govori nam da je to budžet razvojnog karaktera, i u narednoj godini nastavićemo sa najznačajnijim ulaganjima, radićemo pažljivije i umerenije s obzirom na finansijske potencijale koje smo imali pre pandemije virusa kovid 19 “, kazao je predsednik Mirović.

Rad Skupštine Vojvodine počeo je raspravom o predlogu pokrajinske skupštinske o izmenama i dopunama odluke o osnivanju Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima. Ova predlog je usvojen glasovima većine pokrajinskih poslanika.
„Mnogo razloga ima za donošenje ove odluke. Radi pružanja pomoći i trajnog zbrinjavanja lica, koji imaju status izbeglih prognanih i raseljenih lica koja imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine. Potrebno je jačanje sa zajednicom Srba u regionu. Već realizujemo određene projekte. Ciljevi koji postižemo su svrsishodniji rad Fonda, jačanje privredne saradnje AP Vojvodine sa organizacijama Srba u regionu“, izjavio je sekretar Vuletić.
Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova izjavio je da je neophodno osnovati Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Skupština je u nastavku usvojila i Predlog o izmenama Pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj upravi.
Pokrajinska vlada je na prošlonedeljnoj sednici usvojila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2021. godinu, kojim se obim pokrajinskog budžeta utvrđuje u visini od 75,2 milijarde dinara.
Pokrajinska vlada predložila budžet za 2021. godinu u iznosu od 75,2 milijarde dinara.
Projektovani budžet za 2021. godinu pokazuje da su prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu ekonomska i razvojna politika, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo, navodi se u saopštenju vlade APV-a.
Fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 odsto ukupnih prihoda.
Među najznačajnijim novim ulaganjima u 2021. godini jesu obnova i izgradnja objekata u okviru kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnja automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Bajša i Samoš. Planirana je i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i Doma kulture u Ravnom Selu.
Budžetom za narednu godinu za kapitalna ulaganja predviđa se 15,1 milijarda dinara.
Sednica je počela u 10 sati u Velikoj sali Skupštine APV, a na sajtu Skupštine ili Pokrajinske vlade kao i na prvom programu RTV-a moguće je gledati prenos.
U novom budžetu planirana su i sredstva za širi delokrug rada Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica AP Vojvodine, koji prerasta u Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju u regionu.

[embedded content]

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu RTV

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTVa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTVa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Vojvodina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *