maj 22, 2020
607 Pregledi
3 0

POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA SOMBORA 10 MILIONA: Agrobiznis centar objavio poziv za dodelu bespovratnih sredstava

Objavio:

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje objavio je poziv za dodelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim gazdinstvima. Maksimalni iznos dotacije po prijavi je 250.000 dinara, zainteresovani mogu podneti najviše jednu prijavu, a rok za prijavljivanje je 3.jun.

Krajem 2019.godine, sa radom je počeo Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje u Somboru, sa misijom da okupi agrobiznis zajednicu, relevantne aktere, da pomogne poljoprivrednike i “postane” medijator između lokalnih samouprava i proizvođača. Već u januaru 2019.godine Agrobiznis centar obezbedio je ukupno 5 miliona dinara za lokalne poljoprivredne proizvođače u Somboru, a nekoliko meseci kasnije pokrenut je i drugi poziv kojim se dodeljuje 10 miliona dinara.

Naša ideja je da budemo regionalna, a onda i nacionalna platforma za agrobiznis zajednicu, odnosno aktere. Cilj je da podstaknemo dijalog, ali da pre svega unapredimo neke uslove za rad i poslovanje kroz dobru medijaciju sa svim učesnicima. Kroz drugi poziv koji smo objavili delimo duplo više novca poljoprivrednicima Sombora, nego na prethodnom pozivu, a očekujemo i nove podrške. Takođe, očekuje se pokretanje poziva i za poljoprivrednike sa teritorije Valjeva, ali i Subotice i Apatina, iz razloga što smo postigli dogovore sa tamošnjim lokalnim predstavnicima vlasti ili smo u procesu pregovora, a što je sve u skladu sa tendencijom Agrobiznis centra – istakao je direktor Agrobiznis centra za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje, Karlo Puškarica.

Poziv je otvoren do 3.juna ove godine, delimo ukupno 10 miliona dinara, a zainteresovani čija prijava bude odabrana mogu dobiti najviše 250 hiljada dinara. Proces prijavljivanja je vrlo jednostavan i sva uputstva nalaze sa na sajtu Agrobiznis centra: https://www.agrobizniscentar.rs/vesti/pozivi/drugi-konkurs-u-2020-godini-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-za-subvencionisanje-poljoprivredne-proizvodnje-i-unapredjenje-funkcionisanja-individualnih-poljoprivrednih-gazdinstava-na-teritoriji-grada/

Pored misije da radimo na stalnoj I jakoj podršci agrobiznis zajednici, dobili smo želju da pomognemo I saniranje posledica uzrokovanih COVID19 virusom. Iz tog razloga, ubrzali smo objavljivanje ovog poziva, a ništa od toga ne bi bilo da nije bilo jake podrške Grada Sombora – ističe Puškarica

Kategorija članka:
Poljoprivreda · Vojvodina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *