maj 24, 2020
9 Pregledi
0 0

Šoping centar “Promenada” od ovog vikenda ponovo otvoren za posetioce

Objavio:

Šoping centar Promenada Novi Sad će tako za sve posetioce biti otvoren svakog dana od 10 do 22 časa.
Preduzete mere higijene uključuju dezinfikovanje svih površina više puta na dan, kao i intenzivnije čišćenje i dezinfikovanje određenih delova šoping centra koji trpe veći broj posetilaca u toku dana, kao što su eskalatori, klupe, toaleti, liftovi, prostor oko restorana, kafića i dr.
U skladu sa svim važećim zakonima i propisima, proces tehničkog prijema šoping centra Promenada je u protekla dva dana okončan, uz ispunjenje svih uslova nadležnih institucija. Uz okončanje tehničkog prijema, uporedo su implementirane određene preventivne mere koje uključuju povećanu brigu o higijeni, ali i izmene u funkcionisanju određenih sistema unutar šoping centra.
Pored pomenutih mera, šoping centar Promenada apeluje na sve građane, posetioce šoping centra, da se drže i opštih preporuka ponašanja unutar objekta:
Takođe, na ključnim mestima unutar šoping centra su postavljene trake za održavanje socijalne distance, dok su na mestima u blizini restorana, toaleta i na drugim bitnim lokacijama postavljeni dispanzeri za dezinfekciju ruku. Sistem ventilacije šoping centra je takođe izmenjen i radi u režimu konstantnog upumpavanja svežeg vazduha u prostor šoping centra.
Umesto lifta koristite pokretne stepenice, a u slučaju da koristite lift poštujte istaknuto obaveštenje sa preporučenim brojem osoba u liftu.
Prilikom boravka unutar šoping centra nosite zaštitnu masku i rukavice, držite distancu od minimalno 2 metra i koristite desnu stranu prolaza i stepenica za kretanje.
Poštujte preporučeni broj ljudi unutar radnji i toaleta, sačekajte svoj red i dajte prednost osobama kojima je to potrebno.
Redovno održavajte higijenu ruku pranjem ili korišćenjem dispanzera za dezinfekciju ruku koji su postavljeni unutar centra, izbegavajte nepotreban kontakt i dodirivanje lica.
Iskorišćene maske, rukavice i drugu ličnu zaštitnu opremu odložite u označene kante koje možete naći unutar šoping centra.
Prilikom plaćanja robe ili usluga koristite opciju beskontaktnog plaćanja karticom ukoliko je to moguće.
Takođe, nakon što je ukinuto vanredno stanje u Republici Srbiji postalo je moguće u potpunosti sagledati uticaj restriktivnih mera koje su bile na snazi i njihov uticaj na zakupce. U skladu sa zaključcima, i na osnovu inicijative dobijene od strane Gradonačelnika Novog Sada, doneta je odluka o značajnim olakšicama tokom perioda od 21. marta do 22. maja 2020. godine.
U slučaju izdavanja dodatnih preporuka, smernica ili mera od strane nadležnih službi i institucija, i slučaju da one imaju uticaj na obaveze ponašanja posetilaca šoping centra, iste će biti objavljene na zvaničnom sajtu šoping centra Promenada i istaknute na vidnim mestima unutar centra. Molimo posetioce da se pridržavaju navedenih preporuka zarad svoje i sigurnosti drugih.

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu RTV

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTVa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTVa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Vojvodina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *