apr 28, 2021
19 Pregledi
0 0

U Pančevu projekat prečišćavanja otpadnih voda

Objavio:

U prvoj fazi kompanija MUL i Pančevo će po sporazumu o saradnji između Vlade Srbije i Emirata, pripremiti idejni projekat i studiju izvodljivosti, a nakon usvajanja, nastaviće da pripremaju predlog projekta, objavilo je portal 013 info.
Istim dokumentom biće predložen broj postrojenja potrebnih za pokrivanje potreba stanovništva uslugom prečišćavanja otpadnih voda, kao i studiju izvodljivosti.
Memorandumom grad Pančevo je saglasan da kompanija MUL dostavi idejni predlog koji će biti okvir za rešavanje gradskih potreba za uslugom prečišćavanja otpadnih voda.
U Memorandumu se navodi da će kompanija MUL gradu Pančevu predati tehnički i komercijalni predlog za sprovođenje projekta, koji će imati i obračun tarife za vodu.
Takođe, biće dogovorena i struktura studije izvodljivosti koja će sadržati analizu vodosnabdevanja, analizu količine i kvaliteta otpadnih voda, osnovni dizajn postrojenja, uspostavljanje plana održavanja objekta.
Takođe, Pančevo će od MUL-a dobiti detaljan dizajn postrojenja i obim projekta i elemente ugovora.
Taj obračun imaće osnovni finansijski model, implikacije lokalnih naknada i poreza na relevantnii projektni nivo, obračun prodajne cene vode, kao i troškove kapitala.
Memorandum o razumevanju će pored gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanović potpisati i potpredsednik za poslovni razvoj MUL-a Walid Madwar.
Memorandumom Pančevo daje priliku MUL-u da izradi studiju izvodljivosti i podnese Predlog projekta u roku od godinu dana i obavezuje se da “neće ulaziti u bilo kakave diskusije i sporazume sa bilo kojom drugom stranom u vezi sa odabranim projektom do isteka ovog perioda”.

Kliknite ovde da biste vest pročitali na sajtu RTV

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTVa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala biznis24.rs, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTVa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava – molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Kategorija članka:
Vojvodina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *